Jenguk-jenguk!

Setelah kian lama menghilang akibat kesibukan sebagai seorang manusia baru inilah saya berpeluang meninjau kembali medan wacana saya yang kian bersawang ini. Maklumlah sejak balik dari Pelantar minyak itu hari tak sempat nak berblogging akibat tuntutan kerja.

Awal oktober yang lalu kami dari Muadzam Anglers team sempat bertandang ke laut dalam untuk merasai pengalaman pertama memancing di pelantar minyak. Bukan apa dengar cerita dan baca majalah sahaja tidak cukup untuk memberi kepuasan kepada aura memancing yang mencanak-canak.

Banyak jugaklah pengalaman yang berguna diperolehi sepanjang trip 4 hari 3 malam tersebut. Di badai ribut selama 3 malam seakan menjadi pemangkin untuk bergelar pemancing tegar. Apapun makluman lanjut barangkali boleh sahabat tatapi di majalah berkaitan pancing sedikit masa lagi. Itupun kalu ada rezeki..ha..ha.

Sekembali dari laut hampir 3 minggu saya tidak mengendong joran. Berehat betul!. Baru minggu inilah saya kembali memakai jersi pemancing tegar dan mencari lubuk.

Semalam saya bersama Man JCB menduga sebuah sungai berpaya di sekitar lombong lama berhampiran Bukit Ibam. Meriah bro! dengan letupan demi letupan Haruan menghentam katak rambai sampai ralit hingga ke petang kami di sana.

Man yang mula ketagih casting mula berkira-kira memenuhkan kotak pancingnya dengan pelbagai jenis gewang yang dirasakan bakal menjadi idaman sebarau, haruan dan Toman. Dah kena karan haruan dan sebarau bukan senang nak hilang bro! Lebih-lebih lagi jika menggunakan set aksi ringan yang menjadikan pertarungan lebih adil dan mendebarkan.

chow!!!

p/s : Gemuk dan rakan-rakan sedang mengikuti seminar Rapala di sebuah IPT di Kuantan hari ini. Saya?...kena kerja lah pulak!! hu..hu..

Sebarau , Haruan dan Toman berkongsi lubuk di lokasi ini. Tempatnya amat cantik tapi sayang belum habis dijelajahi oleh team kami.Gambar ini saya `snap' di sebuah kedai memborong ikan. Masih ramai yang menjadikan Toman sebagai menu utama dengan RM 7 Sekilogram. Lama-lama nanti pupus kot?Haruan bujang ini sempat bergambar dengan saya.Gewang Katak berpropeller.Ada yang panggil katak rambai, ada yang panggil katak rambutan.Suka hati la..yang penting warna terang sebegini amat dirindui oleh spesis snakehead ini.Man JCB , aksyen dengan haruannya..hi.hi.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 jemuduk.blogspot.com |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.

Share |